Ερευνα: 8 στους 10 Ελληνες κατά ΔΝΤ-Οχι μέτρα πέραν της συμφωνίας

Οκτώ στους δέκα εωτηθέντες(79%), χαρακτηρίζουν αρνητικό ρο ρόλο του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα  και ότι(78%) εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει σκληρότερα μέτρα. Επίσης το 63% ζητούν να φύγει το Ταμείο από την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της Palmos/Analysis, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Με τις παραπάνω απόψεις, συμφωνεί και το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση να μην δεχθεί νέα μέτρα, καθώς θεωρούν ότι το ΔΝΤ ακολουθεί εκβιαστική πολιτική.

Το 63% πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.

Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιος έκανε τη υποκλοπή. Αντίθετα, μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων.
Τέλος το 77% των ερωτηθέντων απαντά ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here