Ερευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποθήκη-σουίτα στις φυλακές

 

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή σουίτα που λειτουργούσε στις φυλακές του Αυλώνα για «ισχυρούς» κρατουμένους.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια για την ασφάλεια, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, τη διαφάνεια και την ισονομία στις ελληνικές φυλακές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Την προσπάθεια αυτή στηρίζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, του πολιτικού κόσμου, των εργαζομένων στο σωφρονιστικό σύστημα και των κρατουμένων».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «το Υ.Δ.Δ.Α.Δ. με τα θεσμοθετημένα όργανά του ερευνά παράλληλα κάθε ένδειξη δυσλειτουργίας ή παρανομίας, είτε αυτή προκύπτει από κάποια πραγματική κατάσταση, είτε από δημοσιεύματα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο επιθεωρητής των φυλακών, σε αιφνιδιαστική πρόσφατη επίσκεψη και έλεγχο στις φυλακές του Αυλώνα, ζήτησε να του ανοίξουν μια κλειδωμένη πόρτα για την οποία τον διαβεβαίωσαν ότι είναι αποθήκη.

Τελικά, η αποθήκη αποδείχθηκε σουίτα πολυτελείας (κατασκευασμένη το 2014), η οποία προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους.

Εκεί κρατείται σήμερα για ποινική-οικονομική υπόθεση κάποιος επώνυμος.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here