Ερευνα ΓΣΕΒΕΕ: Κίνδυνος για 21.000 νέα λουκέτα

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, από την έρευνα προκύπτει ότι έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος στασιμότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση για την ελληνική οικονομία και ότι η μόνη βεβαιότητα είναι η βεβαιότητα της επιδείνωσης όλων των μεγεθών που αφορούν την πραγματική οικονομία.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, 3 στις 4 επιχειρήσεις δηλώνουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής τους.

Ο μέσος όρος μείωσης του κύκλου εργασιών κυμάνθηκε στο 20,6%.

Ο ισολογισμός του 2015 για το 43,1% των επιχειρήσεων (μικρών και πολύ μικρών), κατέγραψε ζημίες και σχεδόν 2 στις 3 επιχειρήσεις διαπίστωσαν και σε αυτό το εξάμηνο μείωση της ζήτησης 63,4% και των παραγγελιών 69,7%.Σημειώνεται ότι μόλις το 9,4% των ερωτηθέντων αναμένει βελτίωση για την πορεία της επιχείρησής του ενώ το 61,2% αναμένει επιδείνωση και το 52,2% θεωρεί ως πολύ πιθανόν τον κίνδυνο του λουκέτου, εκ των οποίων άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας το επόμενο εξάμηνο αντιμετωπίζει 18,1%.

Επομένως, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι η μείωση των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο θα είναι 21.000 και θα αφορά κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα ο κίνδυνος απώλειας 40.000 έως 45.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης είναι κάτι περισσότερο από ορατός.

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με την έρευνα, είναι η συσσώρευση φορολογικών υποχρεώσεων και το απόθεμα χρεών.
Τέσσερις στις 10 επιχειρήσεις αναμένεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις για το 2016 και αυτό βεβαίως δεν είναι άσχετο από το γεγονός ότι το 50,3% των μικρών επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει δημόσιο έργο έχει «λαμβάνειν» από δομές του δημοσίου (τοπικές- περιφερειακές αρχές, νοσοκομεία, σχολεία, στρατός, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.ά).

ΠΗΓΗ: Market Fair

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΛΑΘΟΣ, 400.000 λουκέτα ετοιμάζονται, τόσοι επαγγελματίες σήμερα, αδυνατούν να πληρώσουν τις παράλογες απαιτήσεις, του εγκληματικού ταμείου. Το μεγάλο έγκλημα- επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ετοιμάζουν νέο μητρώο καταστημάτων σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, όπου, όταν δεν πληρώνεις, αυτά τα υπέρογκα ποσά, (1.000 € το δίμηνο), για το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, θα περνάνε στην εφορία = λουκέτο = κατάσχεση. Tο μεγαλύτερο έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, η ένωση με το ΙΚΑ, δηλαδή την αυτασφάλιση, με την ασφάλιση επί έργου.
    Θέλετε να αλλάξει η κατάσταση;, χωρίς την συμμετοχή σας; Δεν γίνεται.

    ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ κ. ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Κ.ΕΠ.Α.Ε.Πρόεδρος ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    24410-40911 – 69.89.422.844

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here