Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: Απέκλεισαν τη Βουλή με ασθενοφόρα -μιλούν για ιδιωτικοποίηση της διακομιδής

Την είσοδο της Βουλής απέκλεισαν με ασθενοφόρα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ το πρωί της Πέμπτης.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη το βράδυ η Γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν 6ωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οτι με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση «μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση των μεταφορών-διακομιδών» γιατί απαξιώνει το ΕΚΑΒ αφήνοντάς το χωρίς προσλήψεις και εγκαταλείποντας το στόλο σε γήρανση με αποτέλεσμα ούτως η άλλως ήδη πολλοί να χρησιμοποιούν ιδιωτικά ασθενοφόρα για τις ανάγκες τους. Τώρα με την τροπολογια το πράγμα πλέον δρομολογείται και επισήμως -λένε οι εργαζόμενοι

Η τροπολογία αναφέρεται ως «Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα».

«Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here