«Επνιξε» Μεσολλόγγι, Αρτα, Πάτρα και Αττική η νεροποντή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πολλά και σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπεσε το Σάββατο σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Πλημμύρες σημειώθηκαν σε Μεσολόγγι, ¨αρτα, Πάτρα, Ναύπακτο και Αττική.

Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από την κακοκαιρία, έστειλε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με την περιφέρεια, επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος είχε στείλει έγγραφο προς τον περιφερειάρχη, με το οποίο ζητούσε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών.

Ακόμη όπως αναφέρεται, η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων υδάτων.

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική δέχθηκε 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ατόμων.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν, επίσης, προβλήματα σε Άρτα, Ναύπακτο και Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν σημειωθεί και πολλές κοπές δέντρων.

Στην Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε 150 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν από τον αέρα ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα από αυτοκίνητα, καθώς σε κάποιους δρόμους τα νερά είχαν φτάσει μέχρι τη μέση των αυτοκινήτων.

Κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών καταγράφονται και στην περιοχή της Πρέβεζας, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 36 κλήσεις.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην Ναύπακτο, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 56 κλήσεις και πραγματοποίησε 12 απεγκλωβισμούς ατόμων. Διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο Τρίκορφου – Γαβρολίμνης, όπου έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, η Πυροσβεστική δέχθηκε 46 κλήσεις, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας δέχθηκε 47 κλήσεις και πραγματοποίησε τέσσερις απεγκλωβισμούς ατόμων από αυτοκίνητα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here