Επι ξύλου κρεμάμενοι οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής-Ζητούν ενημέρωση-αποζημιώσεις

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΛΤΑΣ

Κυριολεκτικά στον αέρα είναι οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών που ανακοίνωσε ξαφνικά πτώχευση χθες βράδυ και σήμερα έκλεισε τα καταστήματα της. Οι εργαζόμενοι αφού συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κατάστημα της εταιρείας στο Περιστέρι, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στα γραφεία του ΕΒΕΑ όπου η διοίκηση της Ηλεκτρονικής έδινε συνέντευξη τύπου. 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΝ ΤΙΜΕ ΜΠΑΛΤΑς

Οταν οι εργαζόμενοι θέλησαν να μπουν στην αίθουσα επικράτησε ένταση που οδήγησε στην διακοπή της συνέντευξης. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας και απαιτούν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους.

Εχουν όμως απέναντί τους και το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σύφωνα με τον οποίο οι απαιτήσεις των Τραπεζών στις πωχευμένες επιχειρήσεις προηγούνται αυτές των εργαζομένων.

Οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών ζητούν τις αποζημιώσεις τους, προκειμένου να στηριχθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της δύσκολης προσπάθειας να βρουν αλλού εργασία.

Όπως ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθήνων, η εταιρία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα, Πέμπτη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματά της.

Η διοίκηση αναφέρεται στις προσπάθειες που κατέβαλε για να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας, τονίζοντας ότι την χαριστική βολή έδωσαν τα γεγονότα του προηγούμενου καλοκαιριού και τα capital controls.

Για το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών ανακοίνωση εξέδωσε Το Ποτάμι. «Άλλοι 450 εργαζόμενοι (αυτή τη φορά της Ηλεκτρονικής Αθηνών) είναι χωρίς δουλειά. Η αντιαναπτυξιακή  πολιτική, η εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα capital controls οδηγούν καθημερινά σε νέα, μικρά και μεγάλα, λουκέτα.

»Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φωνές των απολυμένων δε θα φθάσουν καν στα υπουργικά γραφεία. Ο μακάριος ύπνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχιστεί.»

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ηλεκτρονική και τις δηλώσεις Μάρδα, ότι τα capital controls δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσαν:

«Η κυβέρνηση έχει χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια». Λουκέτα, απολύσεις, ασφυξία παντού.

»Ο κ. Μάρδας δηλώνει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία» και ότι «φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με πέρυσι».

»Μπορεί να δοκιμάσει να τα πει αυτά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους και στους ανέργους;».

Το ΚΚΕ

«Ακόμη 450 εργαζόμενοι προστίθενται στην στρατιά των ανέργων, χάνοντας τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης του συστήματος και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, όπως και σ’ άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, όχι μόνο «νίπτει τας χείρας της», παραπέμποντας τους εργαζόμενους στα διάφορα κακοπληρωμένα προγράμματα τύπου voucher, αλλά και με το νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει, περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων (αποζημιώσεις κ.α.) σε σχέση με αυτά των άλλων πιστωτών της εταιρείας» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την πτώχευση της «Ηλεκτρονικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here