Επιτροπή πόθεν έσχες: Στο αρχείο η υπόθεση Φλαμπουράρη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στο αρχείο θέτει η κοινοβουλευτική επιτροπή Πόθεν Έσχες, μετά από σχετική εισήγηση των ορκωτών ελεγκτών, το φάκελο του Αλέκου Φλαμπουράρη για την υπόθεση των μετοχών κατασκευαστικής εταιρείας που είχε στην κατοχή του πριν οριστεί υπουργός Επικρατείας.

Υπέρ της εισήγησης των ορκωτών λογιστών ψήφισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδολοπούλου, ο αντισαγγελέας της επιτροπής Νικολούδη για «το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος», ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διαφώνησαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Νικήτας Κακλάμανης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε εκ νέου ζήτημα παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης την παραπομπή του Γκίκα Χαρδούβελη στον οικονομικό εισαγγελέα καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν είχε καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης όταν ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Κατά την συνεδρίαση δεν ετέθη το θέμα του Γιώργου Σταθάκη. Οι ορκωτοί λογιστές αναμένουν τα σχετικά έγγραφα του υπουργού Οικονομίας που σχετίζονται με τις καταθέσεις του αλλά και τα ακίνητα που διαθέτει.

AdTech Ad
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here