Επιτέλους, τελικά αποτελέσματα στη ΝΔ: Διαφορά 11,3% για τον Μεϊμαράκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, μετά από 48 ώρες, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρου.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Τραγάκης, οι τέσσερις υποψήφιοι έλαβαν τα εξής ποσοστά:

  • Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 39,8% (160.823 ψήφους)
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,5% (115.162 ψήφους)
  • Απόστολος Τζιτζικώστας: 20,3% (82.028 ψήφους)
  • Αδωνις Γεωργιάδης: 11,4% (46.065 ψήφους)

Βάσει των ποσοστών αυτών, στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα «αναμετρηθούν» επισήμως οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. Η διαφορά τους στον πρώτο γύρο είναι 11,3%.

«Κατά τη διαδικασία παρουσιάσθηκαν κάποια τεχνικά θέματα που αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς, γι’ αυτό χρειασθήκαμε και περισσότερο χρόνο» δήλωσε ο κ. Τραγάκης.

«Μην ξεχνάτε ότι τρεις λειτουργίες έκανε η Επιτροπή μας: Έκανε τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, τη λειτουργία των Προέδρων, δηλαδή των δικαστικών για τις Εθνικές Εκλογές και την επιβεβαίωση που γίνεται από τα Πρωτοδικεία. Αυτός ήταν και ο λόγος για την καθυστέρηση» πρόσθεσε.

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ απηύθυνε έκκληση στους 400.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, να το επαναλάβουν και στις 10 Ιανουαρίου «για να αποδείξουν ότι η ΝΔ είναι εδώ ενωμένη και δυνατή για να ανταποκριθεί στον εθνικό της ρόλο σε μία δύσκολη συγκυρία για το καλό της χώρας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here