Επιστολή 18 ευρωβουλευτών: Στους νησιώτες του Αιγαίου το Νόμπελ Ειρήνης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Δεκαοκτώ Ελληνες και ξένοι ευρωβουλευτές καλούν με επιστολή τους τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ να αναγνωρίσει το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και να τιμήσει τους κατοίκους του Αιγαίου με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

 Την πρωτοβουλία για την επιστολή πήρε ο Κώστας Χρυσόγονος, ενώ από ελληνικής πλευράς την υπογράφουν επίσης η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, o Στέλιος Κούλογλου, ο Νίκος Χουντής, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος και  η Μαρία Σπυράκη.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, γίναμε μάρτυρες της ανθρωπιστικής κρίσης την οποία εκατομμύρια Σύριοι πολίτες αντιμετωπίζουν. Η δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη ήταν μια εξέλιξη που μας βρήκε όλους απροετοίμαστους. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια, λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν πραγματικά, αποδεικνύοντας ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου έλαβαν γνώση της δυστυχίας των προσφύγων και, δίχως δεύτερες σκέψεις, στάθηκαν δίπλα τους. Οι καθημερινές εικόνες των κατοίκων να βουτούν στα παγωμένα νερά για να σώσουν αθώες ψυχές δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους. Η ειλικρίνεια και η ηρωική τους αυτοθυσία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στην πρόσφατη πρωτοβουλία που έλαβε χώρα στο διαδίκτυο, προτείνοντας τους νησιώτες κατοίκους του Αιγαίου για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Σας καλούμε να εξετάσετε αυτή την υποψηφιότητα και, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης, να τιμήσετε τους κατοίκους της περιοχής του Αιγαίου με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή,

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χρυσόγονος Κώστας, GUE/NGL Group
Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελισάβετ, EPP Group
Ζαγοράκης Θεόδωρος, EPP Group
Κεφαλογιάννης Μανώλης, EPP Group
Κούνεβα Κωνσταντίνα, GUE/NGL Group
Κούλογλου Στέλιος, GUE/NGL Group
Κύρτσος Γεώργιος, EPP Group
Μαυρίδης Κώστας, S&D Group
Παπαδάκης Δημήτρης, S&D Group
Παπαδημούλης Δημήτριος, GUE/NGL Group
Σπυράκη Μαρία, EPP Group
Συλικιώτης Νεοκλής, GUE/NGL Group
Χουντής Νικόλαος, GUE/NGL Group
Χριστοφόρου Λευτέρης, EPP Group
Lambert Jean, Greens/European Free Alliance Group
Sant Alfred, S&D Group
Faria José Inacio, ALDE Group
Zimmer Gabriele, GUE/NGL Group

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here