Επιστολή Τσίπρα προς πιστωτές: Η Ελλάδα αποδέχεται υπό 6 όρους τη συμφωνία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα δημοσίευμα των Financial Times, να απέστειλε προς τους πιστωτές επιστολή στην οποία καταγράφεται η διάθεση της ελληνικής πλευράς να αποδεχτεί τη συμφωνία όπως την πρότειναν οι εταίροι το σαββατοκύριακο που πέρασε, δηλαδή την πρόταση που ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ κόμισε ως τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης για  συμφωνία.

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώνει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο ΦΠΑ, με εξαίρεση το καθεστώς των νησιών, ενώ στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ζητά οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και το ΕΚΑΣ να καταργηθεί σταδιακά. Ορος της όποιας συμφωνίας  είναι ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επιστολή του πρωθυπουργού  αναφέρεται:

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Την επιστολή δημοσίευσε ο βρετανός δημοσιογράφος των FT  Peter Spiegel, ο οποίος έγραψε και τουίτ, στο οποίο άνεφερε; Εχω στα χέρια μου τη νέα επιστολή Τσίπρα με την οποία αποδέχεται όλα σχεδόν τα σημεία.

«Got my hands on new @atsipras letter conceding on almost all points.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here