Συνομιλία Τσίπρα με Ντράγκι, Λαγκάρντ για τράπεζες, ρευστότητα, βιώσιμη λύση

Σε συνεχείς επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών είναι ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο κοινός τόπος για μια αποτελεσματική ελληνική πρόταση αλλά και να αρθούν τα σοβαρά προβλήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ετσι,  σύμφωνα με το πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και την Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Δεν έγινε γνωστό εάν η συζήτηση έγινε πριν ή μετά την απόφαση του Δ.Σ της ΕΚΤ που αποφάσισε να μην αυξήσει τελικά την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσω του ΕLA, ενώ προχώρησε και σε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που διακρατά ως εγγυήσεις. Εάν η συνομιλία έγινε πριν την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ και την απόφαση, τότε προκύπτει ότι οι ελληνικές θέσεις δεν έγιναν δεκτές.

Με την κ. Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Η μετάφραση εδώ αφορά κυρίως την πρόβλεψη για διευθέτηση-αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που επίμονα ζητά, και με την τελευταία έκθεσή του, το ΔΝΤ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here