Επιδείνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή προβλέπει η ΕΜΥ

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, θα συνεχίσουν κατά διαστήματα έως την Κυριακή, όπως ενημερώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Πέμπτη (08-09-2016) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (09-09-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα Βόρεια τμήματα), η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία

2. Το Σάββατο (10-09-2016) και την Κυριακή (11-09-2016) με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, προκειμένου να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας για τυχόν κινδύνους που μπορούν να προκύψουν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση των φαινομένων αυτών, με την Γ.Γ.Π.Π. να συνιστά:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη για τα ζώα.

· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here