Επεισόδια σε πανεπιστήμιο του Σικάγου όπου θα μιλούσε ο Τραμπ (φωτο)

Ενταση, αντεγκλήσεις και βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη πανεπιστημιούπολη του Σικάγου, όπου είχε προγραμματισθεί εκδήλωση-ομιλία του Ντόναλτν Τραμπ, του επικρατέστερου υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

GOP 2016 Trump

Φοιτητές, μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας, υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς και ακτιβιστές του Black Lives Matter είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον αθλητικό χώρο του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, όπου ο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

trump3

Από νωρίς το πρωί επικρατούσε ένταση στην πανεπιστημιούπολη, εν όψει της άφιξής του.

Τελικά ο Τραμπ ακύρωσε την τελευταία στιγμή προεκλογική συγκέντρωση στο Σικάγο για να αποτρέψει «τραυματισμούς ανθρώπων», όπως δήλωσε. Ωστόσο η κίνησή του αυτή, δεν απέτρεψε τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του, με προπηλακισμούς και άγριο ξύλο μεταξύ των δύο αντιμαχομένων.

trump 5

Τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν και στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου καθώς οι ακτιβιστές του Black Lives Matter απέκλεισαν προσωρινά παρακείμενο αυτοκινητόδρομο.

TRAMP-CIGAGO-3-620x300

«Ο κόσμος ενδεχομένως να τραυματιζόταν σοβαρά» εξήγησε ο Τραμπ στο δίκτυο MSNBC, καταγγέλλοντας όλους όσοι τον εμπόδισαν να πραγματοποιήσει την ομιλία του.

trump6

Ο Τραμπ αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και τις εντάσεις που έχουν αυξηθεί εξαιτίας του «τόνου» του, ενώ οι αντίπαλοί του υπογραμμίζουν ότι προτρέπει συχνά τους υποστηρικτές του να επιτίθενται στους ταραξίες.

«Εγώ σίγουρα δεν υποκίνησα τη βία» είπε αποδίδοντας την ευθύνη σε «επαγγελματίες ταραξίες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here