Επεισόδια σε Νομική, ΑΣΟΕΕ και ΑΠΘ στις φοιτητικές εκλογές

Με εκτεταμένα επεισόδια από αγνώστους διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές. Πριν λίγη ώρα άγνωστοι εισέβαλαν στη Νομική και στην ΑΣΟΕΕ προκαλώντας αναταραχή. Σε διαγνωστικές εξετάσεις υποβάλλονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δύο νεαροί, ηλικίας 21 και 28 ετών, που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που προκάλεσε νωρίτερα στους χώρους του ΑΠΘ ομάδα 30-40 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης οι δύο τραυματίες έφθασαν περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ φέρουν ο ένας ένα θλαστικό τραύμα και ο άλλος κάποιες κρανιοπροσωπικές κακώσεις.

Και στους δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις.

Οι τραυματίες δήλωσαν στο ιατρικό προσωπικό ότι τα αντικείμενα με τα οποία χτυπήθηκαν ήταν ένα κράνος και πλακάτ.

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα σημερινά περιστατικά βίας στο ΑΠΘ και τις επιθέσεις ενάντια στους φοιτητές. 

«Πρόκειται για επιθέσεις που στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και να κρατήσουν το φοιτητικό σώμα μακριά από την εκλογική διαδικασία< αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Τώρα που οι φοιτητικές εκλογές μπορούν να αποκτήσουν εκ νέου αξία καθώς γίνονται ήδη κάποια πρώτα βήματα προς έναν ριζικό εκδημοκρατισμό του Πανεπιστημίου, κόντρα στην απαξίωση των μαζικών δημοκρατικών διαδικασιών που είχε επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα και με τη λυσσαλέα αντίδραση του νεοφιλελεύθερου, συντηρητικού μπλοκ εντός κι εκτός σχολών, τέτοια περιστατικά λειτουργούν εις βάρος του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Δημοκρατική διαδικασία, ωστόσο, δεν μπορεί να νοείται ούτε με αστυνομική περιφρούρηση, ούτε και με «προστασία» από μπράβους. Οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι που έχουν την ευθύνη των εκλογών και οφείλουν να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες τους.

Καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να μην υποκύψουν στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να φτιαχτεί και να κάνουν πράξη την ανατροπή των συσχετισμών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας». καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here