Επεισόδια μίσους στη Χίο: Με ελληνικές σημαίες και τον εθνικό ύμνο, κυνήγησαν δημοσιογράφους, επιχείρησαν να εισβάλουν σε κέντρα προσφύγων

 

Αλλη μιά εικόνα ντροπής για την Ελλάδα, μετά το Ωραιόκαστρο, αυτή τη φορά από τη Χίο. Μερικές δεκάδες «αγανακτισμένοι» από τη παρουσία των προσφύγων κάτοικοι της Χίου, κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο, επιχείρησαν να εισβάλουν σε καταυλισμούς προσφύγων ενώ επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους οι οποίοι φυγαδεύθηκαν από πολίτες για να γλιτώσουν!

Η εικόνα όπως τη μεταδίδει ο ιστότοπος Πολίτης της Χίου, παραπέμπει ευθέως σε χρυσαυγίτικη εκδήλωση μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν κατ αρχάς σε κεντρικό σημείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ομως, όπως αναφέρει ο Πολίτης της Χίου, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός μιας και η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρόθεση των διαδηλωτών. Άμεσα τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαμαρτυρώμενοι για δεύτερη φορά επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας.

Η παρουσία των Δημοσιογράφων της Χίου ερέθισε τους διαμαρτυρόμενους με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να επιτεθούν στον Δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή ρίχνοντάς του την κάμερα στο έδαφος και καταφέροντάς του χτυπήματα στα χέρια.

Μερίδα από το πλήθος κατάφερε να ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας, κυνηγώντας τους δημοσιογράφους οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν τους θερμόαιμους κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η επίθεση στους καταυλισμούς

Ακολούθως ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι μετανάστες δεν είχαν κατανοήσει την κατάσταση κάτι που έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά αργότερα προκαλώντας την αντίδρασή τους που με συνθήματα ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα και την Ελλάδα. Μάλιστα οι πιο θερμόαιμοι μέσα από τον καταυλισμό ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένα μέλος Μ.Κ.Ο. στη Σούδα ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο εξ αιτίας της χρήσης χημικών.

Για τα έκτροπα στη Χίο ήδη ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε γνωστό ότι θα αποταθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αλλά και στον Ν. Τόσκα.

Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here