Επεισόδια και φωτιές στο Ηράκλειο – τραυματίστηκε ο λιμενάρχης- οι αγρότες θεωρούν ότι οι ναυτικοί δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρητη, όπου και άλλες φορές οι απεργίες των ναυτεργατών έχει κάνει ιδιαίτερα επιθετικούς τους αγρότες εναντίον των απεργών, αποδεικνύοντας ότι για κάποιους η απεργία είναι ιερή μόνον όταν αφορά τη δική τους τσέπη και όχι άλλων σκληρά εργαζομένων συμπατριωτών τους. Οι αγρότες έριξαν φωτοβολίδες στο καράβι και έβαλαν φωτιά στα γραφεία της ΑΝΕΚ ενώ όταν τραυματίστηκε ο λιμενάρχης, εμπόδισαν το ασθενοφόρο να τον παραλάβει!

Οι αγρότες έβαλαν φωτιά και στα γραφεία της ΑΝΕΚ επειδή δεν δρομολογούσε έκτακτο για τα προϊόντα τους, ενώ πέταξαν φωτοβολίδες σε καράβι με απεργούς, σε σημείο που ήταν μαζεμένοι οι ναυτεργάτες που αντέδρασαν ρίχνοντας νερό

Ο καπετάνιος αναγκάστηκε να απομακρύνει εσπευσμένα  το καράβι από την προβλήτα για να μην αρπάξει φωτιά το πλοίο ή για να μην τραυματιστεί ναυτικός και δεν έλυσε τους κάβους και οι αγρότες… διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να τους χτυπήσουν οι κάβοι που έσπασαν βίαια.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε χωρίς να φορτωθούν κηπευτικά

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ααγρότες από την Ιεράπετρα και την Σητεία παραβίασαν την πύλη του λιμανιου  και μπήκαν  με άγριες διαθέσεις υπό το φόβο της καταστροφής των προϊόντων τους λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ το cretalive.gr οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο των Blue Star Ferries και εκτόξευσαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους.

«Αίσχος» , φώναζαν οι εξαγριωμένοι αγρότες. Με αντλίες νερού απάντησαν στους Κρητικούς οι απεργοί ναυτικοί.

Το πλοίο απομακρύνθηκε έξω από το λιμάνι  και  σύμφωνα με τον ΑLPHA , o καπετάνιος του πλοίου βλέποντας τους αγρότες να κινούνται απειλητικά έβαλε μπρος τις μηχανές και «έσπασε» το σκοινί από τον κάβο γεγονός που τους εξαγρίωσε τους  λόγω του κινδύνου που είχε  αυτή η ενέργεια για όσους ήταν κοντά.

Στη συνέχεια, οι αγρότες έβαλαν φωτιά στα γραφεία της ΑΝΕΚ στο λιμάνι.

φωτιά ΑΝΕΚ Κρητη ευρωκινηση

Στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστικά οχήματα αλλά οι αγρότες  δεν επέτρεψαν την προσέγγισή τους.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ-ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ!

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά  και ο λιμερνάρχης Ηρακλείου και οι αγρότες εμπόδισαν το ασθενοφόρο να τον παραλάβει!

Στο σημείο έσπευσε το  ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής η διέλευση του ασθενοφόρου παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αυτήν την ώρα οι αγρότες έχουν περικυκλώσει τον λιμενάρχη και του ζητούν να επιστρέψει το πλοίο ώστε να φορτώσουν τις νταλίκες.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Έκκληση να μη γίνουν παρανάλωμα του πυρός τα προϊόντα που βρίσκονται σε αποθήκη δίπλα από τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ  και προορίζονται για τους πρόσφυγες , κάνει ο εθελοντής Γιάννης Σκουλάς.

«Κρίμα και πάλι κρίμα. Οι εξαγριωμένοι αγρότες έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΚ. Το μεγαλύτερο όμως δράμα είναι ότι δίπλα ακριβώς από τα εκδοτήρια είχαμε ως Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες την κεντρική μας αποθήκη με όλη την βοήθεια που έχει συλλεχθεί για τους πρόσφυγες. Πρέπει επείγον να αφήσουν την πυροσβεστική να σβήσει την φωτιά. Κάνω έκκληση σε αστυνομία και πυροσβεστική να σταματήσουν αυτή την καταστροφή αλλά και σε όποιον άλλο μπορεί να παρέμβει.»

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here