Επεισόδια και στο Βόλο χτες το βράδυ μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο

Μολότοφ, πετροπόλεμος και συγκρούσεις μεταξύ νεαρών κουκουλοφόρων διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκαν  στο κέντρο του Βόλου  λίγο μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των πορειών, με ομάδες νεαρών να βγαίνουν από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σταδιακά, μέσω της οδού Δημητριάδος, να καταλήγουν στην καρδιά της πόλης, όπου και τελικά σημειώθηκαν τα επεισόδια

Προηγουμένως, στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκαν μια πορεία απο το ΚΚΕ με την συμμετοχή Σωματείων και Συνδικάτων, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης της οποίας μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος Κώστας Στεργίου και  μια  πορεία από φοιτητικους φορείς και κομματικά στελέχη, πριν την έναρξη της οποίας δημιουργήθηκε ένταση, με μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς να αποδοκιμάζουν στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενα για την συμμετοχή τους στην πορεία. Μια τρίτη πορεία ήταν των αυτόνομων

Από φωτιές καταστράφηκαν ΙΧ ενώ ζημιες προκλήθηκαν και σε καταστήματα -ενεχυροδανειστήριο λεηλατήθηκε από τους αντιεξουσιαστές.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με κομμάατια από πεζοδρόμια, μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ ήταν σε κοντινή απόσταση στην οδό Αλεξάνδρου σε εξέλιξη παιδικό πάρτυ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός για την μετακινηση  των παιδιών.

Στις φλόγες τυλίχθηκε και η πρόσοψη καταστήματος με χαρτικά, αλλά η φωτιά δεν επεκτάθηκε

Η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές που τελικα αποσύρθηκαν στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here