Εκτός ΝΔ ο Ν. Γεωργιάδης – επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, που αφορά τον Νίκο Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή και νυν στενό συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο Ν. Γεωργιάδης  ανακοίνωσε πως σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του στη ΝΔ μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που έχει προκύψει με τις εις βάρος του κατηγορίες ο Νίκος Γεωργιάδης.  Σε δήλωσή του το στέλεχος της ΝΔ κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και τονίζει ότι πίσω από το δημοσίευμα κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος προσκόμισε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ενώ εγγράφως πρότεινε να εξεταστούν και συγκεκριμένοι μάρτυρες.

Μεταξύ αλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής συνελήφθη στη Μολδαβία για παιδεραστία ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς εκείνο το διάστημα υπηρετούσε σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας.

Ζητάται να ερευνηθεί η υπόθεση σε συνδυασμό με άρθρα του Ποινικού Κώδικα για αδικήματα τελούμενα από ημεδαπό στην αλλοδαπή, με αποτέλεσμα η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να ειπναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποσταλεί δικαστική συνδρομή προς τη Μολδαβία.

Ο ίδιος ο πρώην βουλευτής δήλωσε σχετικά: «Στα κατάπτυστα προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα μια απάντηση υπάρχει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.  Η λασπολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  Θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο μέσο.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here