Επίθεση τζιχαντιστών στη Συρία, εκατοντάδες νεκροί

Μακελειό με τουλάχιστον 280 νεκρούς σημειώθηκε στην επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας. Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα αιματοχυσία. Τα θύματα ήταν κυρίως άμαχοι.
Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης, ανέφερε πως «περίπου 300 άμαχοι πολίτες» σκοτώθηκαν στην επίθεση. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του συριακού στρατού: «Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια  χθες το βράδυ και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚ που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το ΙΚ».

Πηγή της συριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 250 άτομα, ανάμεσά τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές και τις οικογένειές τους.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ορισμένα από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταγράφει τα περιστατικά βίας στη Συρία, είπε ότι οι νεκροί είναι δεκάδες.

«Έχουμε επιβεβαιώσει 60 θανάτους, αλλά ο αριθμός είναι μεγάλος. Οι λεπτομέρειες είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν, αλλά οι νεκροί είναι δεκάδες» είπε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε «σφαγή αμάχων».

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη «της ευρείας κλίμακας επίθεσης» που εξαπέλυσε σε αρκετά μέτωπα στην πόλη και στα περίχωρα της, υποστηρίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι απέκτησε τον έλεγχο της συνοικία Μπεγκαϊλίγια.

Σε ανακοίνωσή της, που μετέδωσε το SANA, η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε «τις ωμές και άνανδρες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ εναντίον κατοίκων της αλ Μπεγκαϊλίγια στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here