Επίθεση κατά Τσίπρα από ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με σκληρές ανακοινώσεις τους ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, απάντησαν στην ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.  

ΚΚΕ: Υποταγή στους εκβιασμούς του κουαρτέτου

«Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Ο πρωθυπουργός, κάτω από την παλλαϊκή κατακραυγή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησής του, επανέφερε το διάλογο-απάτη για να κάμψει τις αντιδράσεις του λαού» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Τσίπρας «επανέφερε τη γνωστή άθλια λογική των υποκινούμενων αγώνων, προσπαθώντας μάλιστα να τους συνδέσει με τη νέα αναδιανομή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που κάνει η κυβέρνησή του, σε παλιά και νέα τζάκια, επιβεβαίωσε την υποταγή στους εκβιασμούς του κουαρτέτου για την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και επέλεξε να αντιπαρατεθεί με τον εύκολο αντίπαλο, τη ΝΔ και τα κόμματα, των οποίων συνεχίζει το έργο και που αγκαλιά ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αγκαλιά στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, το σάπιο κράτος τους» πρόσθεσε.

ΔΗΜΑΡ: Διαζύγιο Τσίπρα με την πραγματικότητα

Η ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Τώρα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει διαζύγιο από την ελπίδα που επαγγελλόταν προεκλογικά. Μετά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει πάρει οριστικά διαζύγιο και από την πραγματικότητα. Είναι αδιανόητο να μιλά η κυβέρνηση του κ Τσίπρα για λαϊκισμό.

» Όσον αφορά για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, θεσμική εκτροπή είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και όχι η άρνηση συναίνεσης-συνενοχής στα κυβερνητικά σχέδια. Όσο για το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα συνιστά εμπαιγμό για τους μη προνομιούχους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους όταν μόνο από το ασφαλιστικό οι περικοπές που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ξεπερνούν σωρευτικά τα 2 δισ. ευρώ ενώ οι δανειστές ζητούν και πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

» Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ενώ οι αγρότες περίμεναν να ακούσουν κάτι συγκεκριμένο, έστω μία πρόταση καινούρια που θα άρει το αδιέξοδο, δεν άκουσαν απολύτως τίποτα. Είναι φανερό ότι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης συνεχίζεται.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here