Εξώδικο εργαζομένων του MEGA στους μετόχους

Με εξώδικο απαντούν οι επί έξι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι μέτοχοι (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επιλεκτικές πληρωμές προς τρίτους.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζομένων Γιάννης Κ. Καρούζος σημειώνει στο εξώδικο πως η εταιρία έχει παραβιάσει την εκδοθείσα δικαστική απόφαση επισύροντας «ποινικές και διοικητικές κυρώσεις στους κατά νόμο υπεύθυνους της επιχείρησης».

«Οι εντολείς μου πληροφορούνται ότι αντί της καταβολής της μισθοδοσίας τους, διακινούνται από μέρους σας ποσά στην εξόφληση υποχρεώσεων του καναλιού προς τρίτους, όχι όμως και στους εργαζομένους», αναφέρεται στο εξώδικο.

Ακόμη ρωτάει «ποιός και με ποια κριτήρια αποφασίζει τη μη καταβολή μισθών στους εντολείς μου, αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών τους, παραβιάζοντας την κείμενη εργατική νομοθεσία και τη σχετικώς εκδοθείσα δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων».

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη γνωστοποίηση των εναπομείναντων μέλων του Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και τα στοιχεία των κατά νόμων υπεύθυνων μισθοδοσίας.

Θυμίζουμε ότι οι μέτοχοι έχουν εγκαταλείψει το υπερχρεωμένο κανάλι τους αδιαφορώντας για την τύχη των 500 εργαζομένων που πλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και για βασικές τους ανάγκες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here