Εξι συλλήψεις στις Βρυξέλλες-Απετράπη νέα επίθεση στο Παρίσι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσο αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό του δικτύου των τζιχαντιστών που σκορπά τον θάνατο στην Ευρώπη.Έξι άτομα συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το Μετρό, μετά από αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ταυτόχρονα οι Γάλλοι ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν νέο χτύπημα στην γαλλική πρωτεύουσα.

Οι αρχές του Βελγίου εκτιμούν ότι στις επιθέσεις σε αεροδρόμιο και Μετρό, έλαβαν μέρος συνολικά πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί και καταζητούνται.

Το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι μείωσε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα από το 4 (σοβαρή, επικείμενη απειλή), το υψηλότερο της κλίμακας, στο 3 (πιθανή απειλή).

Στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε ότι απετράπη νέα επίθεση, που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο.

Συνελήφθη ήδη και ανακρίνεται ένα άτομο, ενώ η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο σε κτίριο του Αρζαντέιγ, βόρεια του Παρισιού.

«Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες» πρόσθεσε ο υπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here