Εξι πεζογέφυρες στην Αττική, με απόφαση Σπίρτζη

Στην κατασκευή έξι  πεζογεφυρών που θα θωρακίσουν την ασφαλή διέλευση των πεζών προχωράει το Υπουργείο Υποδομών και ΜεταφορώνΜε απόφαση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου, υπογράφοντας την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκ. ευρώ για αυτό το σκοπό.

Οι έξι Πεζογέφυρες θα γίνουν σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής και σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα, καθώς πρόκειται για σημεία στα οποία συστηματικά συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες είναι οι παρακάτω:

.Α Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Αλιμος

Β. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.

Γ. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.

Δ. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά , Χαϊδάρι

Ε. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης – Παλαιό Φάληρο.

ΣΤ. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν πρωταρχικώς στην ασφάλεια, τη βελτίωση και βεβαίως στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, η αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις  υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι  να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here