Εξι μήνες φυλάκιση με αναστολή στον καστανά που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης τον καστανά που συνελήφθη την Παρασκευή στην πλατεία Αριστοτέλους, επειδή δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μικροπωλητή.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, ενώ ο 61χρονος μικροπωλητής αφέθηκε ελεύθερος. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια και να αθωωθεί για απείθεια, εισήγηση με την οποία συντάχθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο καστανάς στην απολογία του τόνισε ότι αν και διέθετε 5ετή άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, αυτή έληξε το 2007 και έκτοτε δεν την ανανέωσε, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καθώς τα χρέη του στο ΤΕΒΕ και την Εφορία φθάνουν τις 150.000 ευρώ. «Δεν θέλω να χρωστάω. Μία άδεια θέλω να πουλάω κάστανα για να βγάλω ένα κομμάτι ψωμί. Είμαστε εννιά αδέλφια» ανέφερε για την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση.

Παράλληλα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εξύβρισε τους αστυνομικούς που ζήτησαν να τον ελέγξουν.«Τους γνωρίζω τους αστυνομικούς και με γνωρίζουν κι εκείνοι. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα στην Αστυνομία» είπε συγκεκριμένα.

Ο υπεύθυνος της συλλήψεως αστυνομικός κατέθεσε στο δικαστήριο: «Δεχθήκαμε καταγγελία από πωλητή και πήγαμε να κάνουμε τον προβλεπόμενο έλεγχο. Δεν έχει άδεια από το 2007 (…). Μας πέταξε ένα ντοσιέ και μας είπε πάρτε δρόμο. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε, αλλά άρχισε να φωνάζει περισσότερο και να μας πετάει κάστανα».

Τόνισε δε ότι αφού κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών, προσήχθη στο τμήμα οικοιοθελώς.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here