Εξηγήσεις της Κέιτ Ντελ Καστίγιο στον εισαγγελέα για τον Ελ Τσάπο

Ενώπιον του εισαγγελέα καλείται την επόμενη εβδομάδα η διάσημη ηθοποιός Κέιτ ντελ Καστίγιο, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της σύλληψης του βαρώνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο». Η ηθοποιός φέρεται να μεσολάβησε για τη συνέντευξη που πήρε ο αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν από τον καταζητούμενο και η οποία βοήθησε στη σύλληψή του.

Ο 58χρονος μεξικανός καταζητούμενος συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου μετά από έρευνες 6 μηνών. Είχε δραπετεύσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας, μέσω τούνελ.

Πλέον είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαδικασία που όπως όλοι εκτιμούν μπορεί να κρατήσει και έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι μεξικανικές αρχές έχουν πάντως διαβεβαιώσει τόσο την Καστίγιο όσο και τον Σον Πεν ότι δεν τους αντιμετωπίζουν ως συνεργούς, αλλά θέλουν απλώς να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συνάντηση και η συνέντευξη του «Ελ Τσάπο» με τον αμερικανό αστέρα.

Η συνέντευξη είχε δοθεί στον διάσημο ηθοποιό για λογαριασμό του περιοδικού Rolling Stone και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη σύλληψη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here