Εξηγήσεις από ΔΝΤ ζητεί η ελληνική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Mε μια λιτή, αυστηρή δήλωση, η ελληνική κυβερηση, δια της εκπροσώπου της Όλγας Γεροβασίλη, ζητεί εξηγήσεις από το ΔΝΤ, μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών που είχαν στις 19 Μαρτίου ο επικεφαλής του Ταμείου στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν με την υπεύθυνη του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών χρεωκοπίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία, αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου»,αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Ο κ. Τόμσεν φέρεται να δηλώνει στις συνομιλίες αυτες ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ένα πακέτο μικρών μέτρων. Τόμσεν και Βελκουλέσκου λένε ότι οι Ελληνες έκαναν μικρές υποχωρήσεις αλλά ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβασθεί.

Η δήλωση-παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης έρχεται μετά την διαπίστωση μέσω των απόρρητων συνομιλιών, ότι το ΔΝΤ επιδιώκει να καθυστερήσει την ολοκλήρωση αξιολόγησης για την Ελλάδα, αναμένοντας να δράσει ευνοικά υπέρ των θέσεων του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος για την ΕΕ.

Οι τεχνοκράτες του Ταμείου εκτιμούν ότι ένα πιθανό Βrexit θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here