Εξεταστική: Κουρτάκης (Παραπολιτικά) αδειάζει Σαμαρά- Θ. Αναστασιάδης: Απουσιάζει..στο εξωτερικό!

ΦΩΤΟ: EUROKI(NISSI( Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με την κατάθεση του Γιάννη Κουρτάκη (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) άρχισε η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η επιστολή που έστειλε εκ μέρους του εκδότη του Πρώτου Θέματος, Θέμου Αναστασιάδη,  ο γενικός διευθυντής Μπάμπης Κούτρας με την οποία ενημερώνει τη Εξεταστική Επιτροπή ότι ο εκδότης δεν θα παραστεί!

Χωρίς καν να απαντά ο ίδιος στη Βουλή, αν και έχει προσκληθεί από το τέλος Ιουλίου, όπως τόνισε ο πρόεδρος Σ. Φάμελλος, δηλώνει -μέσω της επιστολής του κ. Κούτρα- ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους και δεν αναφέρει πότε θα επιστρέψει, ώστε να οριστεί ημερομηνία εξέτασής τους στην Επιτροπή. Ο κ. Κούτρας, γενικός διευθυντής του «Πρώτου Θέματος» με την επιστολή δηλώνει ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Θ. Αναστασιάδη να εμφανιστεί ο ίδιος στη Επιτροπή.

Τα κόμματα στις τοποθετήσεις τους ωστόσο υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να προσέλθει και να εξεταστεί από την επιτροπή αυτοπροσώπως.

Η Αννέτα Καββαδία, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε προσβλητικό τον τρόπο -γραπτώς και μάλιστα μέσω εκπροσώπου- με τον οποίο απευθύνεται στην Επιτροπή ο κ. Αναστασιάδης και τόνισε ότι υποδηλώνει απαξίωση προς τη Βουλή και το έργο της Επιτροπής. Τόνισε επίσης ότι δεν πείθει κανέναν ότι δεν μπορεί να βρει εναλλακτική ημερομηνία να παραστεί αυτοπροσώπως.

Η κατάθεση Κουρτάκη

Ο κ. Κουρτάκης, με επιστολή του στην Επιτροπή, είχε τονίσει πως δε δύναται να βρεθεί ενώπιόν της διότι διεξάγεται έρευνα για το δανεισμό των επιχειρήσεών του από τις εισαγγελικές Αρχές και πως ο ίδιος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής, ομόφωνα, αποφάσισαν πως η κλήση του κ. Κουρτάκη είναι απαραίτητη προκειμένου να μην εξαιρεθεί κανείς.

Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» ξεκίνησε την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

«Η Επιτροπή σας με κάλεσε να εξετασθώ ως μάρτης για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία μου με την επωνυμία “ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ” η οποία εκμεταλλεύεται το ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Σχετικά σας ενημερώνω ότι έχω συνάψει σύμβαση πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό την 04-02-2014 με την Εθνική Τράπεζα, δυνάμει της οποίας η τελευταία παρείχε στην εταιρεία ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ πίστωση μέχρι του ποσού των 960.000 ευρώ, ενώ εν τέλει η πίστωση που δόθηκε στην εταιρεία ανήλθε στο ποσό των 800.000 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι το μη λήξιπρόθεσμο και ενήμερο υπόλοιπο του ανωτέρω δανείου, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 110.083,47 ευρώ. Για το δάνειο διενεργείται δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας προκαταρκτική εξέταση ενώπιον του 13ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, έχω δε την ιδιότητα του υπόπτου στην εν λόγω υπόθεση. Κατόπιν τούτου και κατ’εφαρμογή του άρθρου 223 του ΚΠΔ σας ενημερώνω ότι θα παράσχω εξγήσεις σχετικά ενώπιον του φυσικού μου δικαστού και δεν είναι δυνατόν να διατηρώ διπλή ιδιότητα και υπόπτου και μάρτυρα για την αυτή υπόθεση. Το δάνειο το οποίο συνήφθη στις 4//2/2014 είχε ως χρόνο αποπληρωμής 4/2/2019 και κατόπιν δικής μ27/12/2016 . Θα αποπληρωθεί δυόμισι χρόνια νωρίτερα από την αρχική σύμβαση».

Ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στα δάνεια της εταιρίας ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ. «Όλα τα δάνειά μας είναι ενήμερα» ανέφερε ο εκδότης και αρνήθηκε ότι η εφημερίδα του έχει πολιτικό «χρώμα». Παραδέχτηκε ότι δικηγόρος της εταιρίας είναι ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι ο πολιτικός είναι φίλος του από 15ετίας.

Ο ίδιοα ζήτησε να κληθεί ο Φιλιππάκης της «Δημοκρατίας», «λόγω εμπλοκής σε πολιτικο-εκδοτικό σκάνδαλο με το φυγόδικο Κυριακίδη»..

Αναφερόμενος στον Αλαφούζο είπε ότι «έχει βάλει προσωπικές εγγυήσεις το σκάφος του και δύο φορές το ακίνητό του στη Σαντορίνη» και αναρωτήθηκε αν «οι προσωπικές εγγυήσεις που έχει δώσει ο Αλαφούζος στην Εθνική Τράπεζα εξακολουθούν να ισχύουν μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του».

Ο Γ. Κουρτάκης αναφερόμενος στη δανειοδότηση του ραδιοφωνικού σταθμού με 860 χιλιάδες ευρώ, τόνισε ότι έγινε με απεριόριστες προσωπικές εγγυήσεις και εγγύηση το σήμα του σταθμού και αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για να εκταμιευθεί το δάνειο, λέγοντας ότι δεν είχε καλές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση.

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι με εντολή Σαμαρά κατέβηκε ανάρτηση στο σάιτ, στη γνωστή υπόθεση του Ντογιάκου ή αλλιώς «ψηλού Παναθηναϊκάκια». Ο εκδότης ανέφερε ότι ο κ. Ντογιάκος «έχει στοχοποιήσει» την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Κουρτάκης επιβεβαίωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε πως πρέπει να κατεβάσει το δημοσίευμα από το site γιατί αφενός είναι άθλιο και αφετέρου δεν μιλάει αυτός. Ο εκδότης των Παραπολιτικών συνέχισε λέγοντας πως μετά το τηλεφώνημα το δημοσίευμα «κατέβηκε» από το site.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here