Εξελίξεις στο θέμα του χρέους βλέπει ο Κ. Χατζηδάκης

Δεν αποκλείει να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις στο θέμα του χρέους και «στη συνέχεια να δούμε τι θα γίνει με την ποσοτική χαλάρωση» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τυχόν ευνοικές ρυθμίσεις με παρέμβαση και του προέδρου Ομπάμα.

Μιλώντας στην Αγορά, εκτιμά ωστόσο ότι «ακόμη και αν συμβούν αυτά,  φοβάμαι ότι η ελληνική οικονομία θα εξακολουθήσει να είναι σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης στο περιθώριο της Ευρώπης» διότι «η κυβέρνηση έχει σκοτώσει την εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις».

Υπερασπίζεται το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές υπογραμμίζοντας ότι «με τη σημερινή κυβέρνηση αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω, οι θυσίες που γίνονται από τον ελληνικό λαό πάνε χαμένες» και η παραμονή της κυβέρνησης «στην εξουσία βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, πιεζόμενη από τα αδιέξοδα της πολιτικής της και τη δημοσκοπική κατάρρευσή της» και σημειώνει ότι «αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας, γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα».

Σχολιάζοντας τέλος την εκλογή Τραμπ, αναφέρει ότι είναι βέβαιο ότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι σε αναμονή, διότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ήταν μια ανατροπή του σκηνικού, προσθέτοντας ότι «αυτό συμβαίνει, φυσικά και για την Ευρώπη και για εμάς τους Έλληνες. Το κυρίως ζητούμενο είναι αν θα αλλάξει η νέα αμερικανική διοίκηση την προσέγγισή της απέναντι στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ», κατέληξε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here