Ενωση Κεντρώων: Να ληφθούν μέτρα για εταιρείες δημοσκοπήσεων. Λύση δεν είναι η εξόντωση του ενός

 

Επιμένει  η Ενωση Κεντρώων στην καταγγελία που έκανε δημοσίως ο αρχηγός του κόμματος Βασίλης Λεβέντης  ότι «στη Θεσσαλονίκη με πλησίασε ένας και μου ζήτησε 10.000 ευρώ για να δείξει το κόμμα 7-8% από εταιρεία δημοσκοπήσεων». Ωστόσο αρνείται να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας με το επιχείρημα ότι » δεν είναι λύση η εξόντωση ενός» και ζητεί τη λήψη νομοθετικών μέτρων.

Η δήλωση της Ενωσης Κεντρώων έχει ως εξής:

Πρώτον, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου στο newsit διάβασε επιστρέφοντας από Αμερική δυο δημοσκοπήσεις. Στην πρώτη προηγείτο η ΝΔ με 12 ποσοστιαίες μονάδες και στη δεύτερη προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεύτερον, ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων παρουσιάστηκε στις δημοσκοπήσεις με 2%, συνεπώς κατά τις δημοσκοπήσεις έμενε εκτός Βουλής. Την ημέρα των εκλογών, η Ένωση Κεντρώων πλησίασε το 4%, συνεπώς, έγινε προσπάθεια εξόντωσης του κόμματος μας.

Τρίτον, αυτό που οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν ως «βόμβα» είναι αληθές γεγονός, πλησίασε τον κ. Λεβέντη πρόσωπο στην ΔΕΘ και του πρότεινε να κάνει δημοσκόπηση πληρώνοντάς την, με ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ένωση Κεντρώων.

Όλοι μας ζητούν να κατονομάσουμε τον προτείνοντα. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα εξοντωθεί σίγουρα κάποιος, ο χώρος όμως θα παραμείνει θολός και είναι χώρος σημαντικός για την Δημοκρατία γιατί προδιαθέτει την ψήφο των πολιτών. Επίσης, επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. και μας ζήτησε να διευκρινίσουμε ότι η περί ης  ο λόγος εταιρία δεν είναι μέλος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. Αυτό αληθεύει. Αντί, λοιπόν να ζητούν κάποιοι αίμα στην αρένα και η αρένα να μένει νοσηρή καλό είναι να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και να μην παρουσιάζονται αυτοσχέδιοι μη πληρούντες τις προϋποθέσεις, ως σοβαρές εταιρίες που δήθεν ενεργούν δημοσκοπήσεις. Η Ένωση Κεντρώων μάχεται επί χρόνια για να καθαρίσει ο χώρος και επιμένουμε ότι δεν είναι λύση η εξόντωση ενός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here