Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κάλεσμα συσπείρωσης κόντρα στη νέα αντι-Ενωση

 

Κάλεσμα συσπείρωσης και στήριξής της απευθύνει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) προς τους δικαστές, ενόψει της ίδρυσης της νέας «αντι-Ενωσης». Με αφορμή την τακτική γενική συνέλευση που έχει προγραμματισθεί για τις 10 Δεκεμβρίου, την οποία χαρακτηρίζει ως την κρισιμότερη των τελευταίων ετών, η ΕΔΕ καλεί τα μέλη της να δώσουν «απάντηση στην επιχειρούμενη ακύρωση του διακριτού ρόλου μεταξύ των δικαστικών ενώσεων και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης».

Οπως είναι γνωστό, ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης Ενωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Το κάλεσμα της ΕΔΕ:

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30΄ στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών.

Στις μέρες μας διακυβεύεται όχι μόνο η ενότητα του Δικαστικού Σώματος, που επιχειρείται να διαρραγεί με τη σύσταση της νέας Αντι-Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τη δημιουργία Δικαστών δύο ταχυτήτων, αλλά και το νόημα και το περιεχόμενο αδιαμφισβήτητων μέχρι σήμερα συνταγματικών διατάξεων, με συνέπεια να κινδυνεύει το κύρος και η αξιοπρέπεια του Δικαστικού Σώματος, τόσο απέναντι στο νομικό κόσμο της χώρας, όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η παρουσία σας καθίσταται επιπρόσθετα αναγκαία και επιβεβλημένη στις ιστορικές αυτές στιγμές που διανύουμε ως μοναδική απάντηση στην επιχειρούμενη ακύρωση του διακριτού ρόλου μεταξύ των δικαστικών ενώσεων και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here