Εμφύλιος στη Δικαιοσύνη- Η Ενωση Δικαστών του ΣτΕ για τις αποφάσεις για τα μνημόνια

Την έντονη αντίδραση της Ενωσης Δικαστών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου του δικαστηρίου Νίκου Σακελλάριου αλλά και της Ολγας Γεροβασίλη σχετικά με την στάση που κράτησε το ΣτΕ στις υποθέσεις των μνημονίων και του  PSI. 
Η Ενωση χωρίς να τους κατονομάζει, εκφράζει την «έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της» για αναφορές στον Τύπο που «άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ)».
«Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας και προσθέτει
«Άλλωστε, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αντιπροέδρων και των Συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ηςΟκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας) όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κλπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι.Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012)».   
Πηγές από το ΣτΕ αναφέρουν πως η ανακοίνωση απαντά και στις δηλώσεις που είχε κάνει η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία είχε στραφεί κατά του Στε μιλώντας για το δικαστήριο που «νομιμοποίησε» τα μνημόνια και το PSI , αμέσως μετά την διάσκεψη με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες,
Επιπλέον , οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα πως ο κ. Σακελλαρίου ήταν αντιπρόεδρος την περίοδο που ελήφθησαν οι επίμαχες αποφάσεις. 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here