Ενωση Εισαγγελέων: Βάναυση προσβολή οι δηλώσεις Μαρινάκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(T. MΠΟΛΑΡΗ)

Σκληρή απάντηση στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, επιχειρηματία Β. Μαρινάκη και νέο καναλάρχη, για δηλώσεις του με τις οποίες χαρακτήριζε τον εισαγγελέα Δασκαλόπουλο, που πρότεινε την πρόταση παραπομπή και σύλληψη του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου, ως διατεταγμένη υπηρεσία και «εκτέλεση συμβολαίου, δίνει με απάντησή της η Ενωση Εισαγγελέων.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων: 

Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί  “διατεταγμένης υπηρεσίας” και περί  “εκτελέσεως συμβολαίου”  από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν  αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως  και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.                  

 

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

  Ο Πρόεδρος                                         O Γεν. Γραμματέας

 

   Δημήτριος Ασπρογέρακας                     Παρασκευάς Αδάμης                                  Εισαγγελέας Εφετών                        Εισαγγελέας Πρωτοδικών   

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here