‘Ενταση στην εξεταστική με την γνωστή στάση του Λοβέρδου που ζητάει και συγγνώμη όταν καλούνται καναλάρχες

Εντάσεις προκλήθηκαν στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια,  όταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυρίστηκε πως «με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι σύντομα έρχεται το πόρισμα της Εξεταστικής και ‘θα δούμε ποιος θα γελάσει΄, αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία το έχει ήδη έτοιμο».

«Παρακαλώ μην μας κοροϊδεύετε. Αν έχετε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γι αυτά έχετε ευθύνη», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, που την περασμένη εβδομάδα είχε πει στο Βαρδινογιαννη ότι κακώς κλήθηκε απο την επιτροπή  και ταλαιπωρήθηκε αδίκως…

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, αντέδρασε στον υπαινιγμό ότι το πόρισμα είναι «προκατσκευασμένο» και καταλόγισε «σκοπιμότητα στις συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Λοβέρδου που δεν βοηθούν στην εξέταση μαρτύρων. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σε αυτό που ξέρει ολόκληρη η Ελλάδα. Στις 19 Δεκεμβρίου θα δοθεί το πόρισμα. Ουδέν μένει κρυπτό. Αν κάποια μέλη δεν θέλουν πόρισμα μπορούν να ανησυχήσουν. Κανένα πόρισμα δεν είναι έτοιμο, καμία σύνδεση δεν έχουμε με κέντρα εξουσίας», επισήμανε ο κ. Φάμελος.

«Αν εμείς έχουμε βγάλει μια φορά πόρισμα εσείς έχετε βγάλει εκατό. Σταματήστε να μας κατηγορείτε. Είμαστε μια Επιτροπή που πρέπει να αποδώσει δικαιοσύνη. Δεν είναι προς τζόγο οι ιδεοπολιτικές μας απόψεις. Το πόρισμα θα βασίζεται στο αποδεικτικό υλικό και στα έγγραφα που έχουν κατατεθεί», σχολίασε και ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας.

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό το καταγγελτικό ύφος για τη δημιουργία εντυπώσεων. Το ποιοι προσπαθούν να προκαταλάβουν  το πόρισμα το γνωρίζει ο ελληνικός λαός», αντέδρασε και  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία.

Ταυτόχρονα η ιδια  έκανε λόγο «για γνωστούς και μη εξαιρετέους αυτόκλητους υπερασπιστές των καναλαρχών» και «εκπροσώπους ενός κλειστού συστήματος τόσων ετών που εμείς τολμάμε να ανοίξουμε»

«Αν ο πρωθυπουργός έχει προκαθορίσει το πόρισμα αυτό είναι Εβρέμ Χότζας» επέμεινε ο δημοκρατικότατα και με συνέπεια φιλοκαναλαρχικός Λοβέρδος

Μ΄ό,τι θυμούνται χαίρονται

«Η κυβέρνηση δεν έχει την ουσιαστική νομιμοποίηση. Εδώ και τώρα εμείς θέλουμε εκλογές», πετάχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

«Εδώ μέσα γίνονται αβανταδόρικες ερωτήσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε όσους ενέχονται στη διαπλοκή. Το πόρισμα θα το βασανίσουμε και θα καταλήξουμε με τεκμηριωμένες αιτιολογημένες θέσεις και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, έκανε λόγο για πρόσθεσε.

«Προκαλώ τον κύριο που λέει ότι κάνω αβανταδόρικες ερωτήσεις. Δεν είμαι υπηρέτης κανενός εγώ. Και αφήστε αυτά τα βαρύγδουπα πως εσείς αντιμετωπίζετε αυτά τα θέματα… Με τον τρόπο που σας έχει αντιμετωπίσει η διαπλοκή φτάσατε να έχετε εξουσία….» αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

«Αντιπαρέρχομαι το ιταμό ύφος του κ. Τζαβάρα…», σχολίασε ο κ. Γκιόλας.

«Είναι για γέλια οι εργασίες της Εξεταστικής. Είναι δεδομένο ότι όλα τα κόμματα έχουν βγάλει το πόρισμα τους», ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Θα εξασφαλίσω ότι το πόρισμα θα συνταχθεί εδώ και θα εγγυηθώ ότι θα βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένο και αποδεικτικό υλικό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, δίνοντας τέλος στην αντιπαράθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here