Ενταση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ από παρέμβαση μελών της ΛΑΕ

Μικρής έκτασης επεισόδια με διαπληκτισμούς, συνθήματα και περιορισμένη χρήση χημικών, παρέμβαση και διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας, σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος για το ασφαλιστικό, με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Πριν την έναρξη της προγραμματισμένης εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στον πρώην κινηματογράφο «Αλέκα» στου Ζωγράφου, μέλη της νεολαίας της ΛΑΕ, επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Οι παρευρισκόμενοι τους απώθησαν, ακολούθησαν σπρωξίματα και αντεγκλήσεις ενώ επενέβημια διμοιρία των ΜΑΤ. που βρισκόταν στην πλατεία Γαρδένιας, και να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες, ερχόμενος σε επαφή με τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της ΛΑΕ

Ηταν διαμαρτυρία νέων που αντιμετωπίσθηκε με βία, απαντά η ΛΑΕ.

«Το βέβαιο είναι ότι τα μνημόνια, ο αυταρχισμός, οι αντιλαϊκές πολιτικές, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως ψεύδεται, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι την διαμαρτυρία στου Ζωγράφου την έκαναν επιτροπές αγώνα της περιοχής και όχι η ΛΑΕ (σ.σ.: εδώ η ανακοίνωσητου ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό). Εξ όσων πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο για μια διαμαρτυρία κυρίως νέων, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με βία.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να υβρίζει τους νέους που κινητοποιούνται, να καταλάβει ότι η κοινωνική διαμαρτυρία στα χρόνια των μνημονίων προκαλείται αποκλειστικά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που μαυρίζουν την ζωή των ανθρώπων και ιδίως της νεολαίας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here