Ενταση από παρέμβαση αγροτών σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

Ένταση σημειώθηκε όταν αγρότες παρενέβησαν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Ραιδεστού στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επρόκειτο να αναλύσουν το ασφαλιστικό σχέδιο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δ. Μάρδας δήλωσε ότι στη σημερινή εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» πολλοί άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα ετίθεντο επί τάπητος ζητήματα για το ασφαλιστικό σχέδιο, αφού όπως διευκρίνισε «το φορολογικό δεν έχει ακόμα τεθεί».

Όπως επισήμανε, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, αλλά και να καταγραφούν οι αντιπροτάσεις και οι ενστάσεις, ώστε αυτές να μεταφερθούν στην κυβέρνηση και να γίνει επεξεργασία. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εφόσον ο αγροτικός κόσμος θέλει συζήτηση επί του νομοσχεδίου «δεν υπάρχει λόγος να μπαίνει ο όρος από μηδενική βάση, εκ των προτέρων» και πρόσθεσε «σε μια συζήτηση καθένας θέτει τα σοβαρά επιχειρήματά του και έτσι τίθεται και η βάση».

Από την πλευρά του ο Σ. Φάμελλος σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το αίτημα των αγροτών που εισέβαλαν στην αίθουσα και αφορούσε στο να πάρει πίσω τις δηλώσεις περί «ακροδεξιών στοιχείων» που βρίσκονται πίσω από τη σκληρή στάση των αγροτών, τόνισε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αυτή ήταν δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», σημειώνοντας ότι «αυτό που είπα εγώ σε δηλώσεις μου και το επαναλαμβάνω είναι οι αγρότες να περιφρουρήσουν τις συγκεντρώσεις τους από παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών στοιχείων». ¨Οπως διευκρίνισε το συγκεκριμένο αίτημα να ανακαλέσει τις δηλώσεις, το υπέβαλε συνδικαλιστής της ΝΔ.

Τα κυβερνητικά στελέχη μας είπαν ακόμη ότι αυτοί που εισήλθαν στην αίθουσα ήρθαν σε αντιπαράθεση με συναδέλφους τους που ήθελαν να ενημερωθούν και μεταξύ τους προκλήθηκε ένταση, η οποία και μεταφέρθηκε έξω από το κτίριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here