Ενταλμα σύλληψης για τον Μπιλ Κόσμπι

Ο 78χρονος ηθοποιός κατηγορείται από τους εισαγγελείς της Πενσυλβάνια για σεξουαλική επίθεση κατά πρώην υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Τέμπλ το 2004, που είναι κακούργημα πρώτου βαθμού.

Είναι η πρώτη επίσημη απαγγελία κατηγορίας κατά του Κόσμπι, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε πέρσι όταν περισσότερες από 50 γυναίκες τον κατήγγειλαν για σεξουαλικές επιθέσεις ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οπως είπε ο δημόσιος κατήγορος Κέβιν Στιλ, το κακούργημα διαπράχθηκε στο σπίτι του Κόσμπι στις αρχές του 2004. Το θύμα είχε συναντήσει, είπε, τον Κόσμπι στο Πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν και τον «θεωρούσε μέντορα της και φίλο της».

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η νεαρή γυναίκα «έκανε σεξ» χωρίς την θέληση της και ενώ είχε μειωμένες αντιστάσεις επειδή είχε πάρει χάπια. «Δεν τίθεται θέμα εάν της είχαν χορηγηθεί χάπια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι συνέβη» υποστήριξε ο Στιλ.

Το θύμα είχε ήδη απορρίψει δυο σεξουαλικές προτάσεις του Κόσμπι στο παρελθόν, αλλά το συγκεκριμένο βράδι, ο Κόσμπι την παρότρυνε να πάρει τα χάπια, είπε ο Στιλ, και να πιει μαζί κρασί.

Η Αντρέα Κόνσταντ, που προσληφθεί ως βοηθός στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του πανεπιστημίου Τέμπλ, είχε καταγγείλει ότι ο Κόσμπι την νάρκωσε και την βίασε στην Φιλαδέλφεια τον Ιανουάριο του 2004, αλλά ο περιφερειακός εισαγγελέας δεν δέχθηκε τότε να απαγγείλει κατηγορίες.

Η Κόνσταντ συμβιβάστηκε με τον Κόσμπι το 2006. Τώρα, όπως είπε ο Στιλ, απαγγέλλονται κατηγορίες «καθώς προέκυψαν νέες πληροφορίες».

Η παραγραφή τέτοιου είδους εγκλημάτων στην Φιλαδέλφεια γίνεται μετά την παρέλευση 12ετίας, επομένως το περιθώριο για την εισαγγελία ήταν ο Ιανουάριος του 2016. Πολλές από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει δημόσια τον Κόσμπι δεν έχουν πλέον δικαίωμα να επιδιώξουν δικαστικά την δικαίωση τους.

Ο Στιλ είπε ότι οι κατηγορίες αφορούν σε ένα θύμα, αλλά οι δημόσιοι κατήγοροι μίλησαν και με άλλα πιθανά θύματα προκειμένου να ανοίξουν πάλι την υπόθεση.

Ο Μπιλ Κόσμπι κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα μήνυση κατά του μοντέλου Μπέβερλι Τζόνσον για δυσφήμηση, με αφορμή τις καταγγελίες της ότι ο κωμικός την νάρκωσε και προσπάθησε να της επιτεθεί σεξουαλικά στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here