Ενστάσεις και συγγενικές σχέσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στην τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι μέλη της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι σύζυγοι ή συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού με πολιτικά πρόσωπα.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υπαινίχθηκε ότι η αντίδραση της Ν.Δ. οφείλεται σε εμπλοκή βουλευτού της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας είπε ότι πρόκειται για την Νίκη Κεραμέως, της οποίας ο σύζυγος Δημήτρης Λουκάς είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής και με χιούμορ έδειξε την εγκυμονούσα βουλευτή της ΝΔ και σχολίασε: «Δεν κρύβουμε και τίποτα, όπως βλέπετε η σχέση είναι οφθαλμοφανής».

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίζει ότι οι ανεξάρτητες αρχές δεν πρέπει να έχουν «ίχνος πολιτικής επιρροής». Και η συγγένεια πρώτου βαθμού, η συζυγική σχέση με πολιτικό πρόσωπο δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή οδηγία. Αν έχετε πρόβλημα, να το πείτε» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Η τροπολογία, είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θόδωρος Φορτσάκης, «φωτογραφικά μεταβάλλει τη διάρκεια της θητείας των μελών της Επιτροπής» και «μεταβάλλει τα ασυμβίβαστα των μελών της».

Ο κ. Φορτσάκης υποστήριξε ότι «δεν επιτρέπεται η μεταβολή της λειτουργίας μίας συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής».

«Δίνετε πλασματικά, ψεύτικα δεδομένα», του απάντησε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού «δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή» και «δεν θίγει τα υπάρχοντα μέλη», τα οποία θα ολοκληρώσουν την θητεία τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here