Εννιά μουσικοί αυτοσχεδιασμοί στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός

 

Μια Πέμπτη το μήνα, στο θέατρο Εμπρός, διαφορετικοί μουσικοί και σχήματα σπάνε τις νόρμες επί σκηνής. Εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο και διασταυρώνουν την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους.

Απρόβλεπτα ηχητικά συμβάντα, βιωματικός αυτοσχεδιασμός και μια μοναδική εμπειρία για τον ακροατή.

maguire

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο Νικόλας Σκορδάς (σοπράνο σαξόφωνο) με τον Alex Maguire (πιάνο) θα παρουσιάσουν την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά κινούμενοι στη free jazz και free impro νοοτροπία. Στο δεύτερο μέρος οι Draft (Παναγιώτης Ράπτης – σαξόφωνα, Αντώνης Σταυρινός – χάλκινα, Βασίλης Παπασταμόπουλος – ηλεκτρικό μπάσο, Σωτήρης Τσόλης – τύμπανα) παρασυρόμενοι από τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα σε ένα καταιγιστικό set γεμάτο εκπλήξεις.

Νικόλας Σκορδάς

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε το Jazz Σοπράνο Σαξόφωνο και παρακολούθησε όλο τον κύκλο σπουδών της Jazz μουσικής στο «Ωδείο Athenaeum …» της Αθήνας για μια δεκαετία, με δάσκαλο τον κ. Σύλβιο Σύρρο και επικεφαλής του τμήματος τον κ. Ιωάννη Παπαναστασίου.
Επιπλέον είναι κάτοχος του πτυχίου αρμονίας της κλασικής μουσικής που απέκτησε στο Ωδείο Αμαρουσίου «Ελληνικόν» στην Αθήνα, όπου υπεύθυνη σπουδών ήταν η κα. Κωνσταντίνα Σερετάκη. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονης τζαζ ενορχήστρωσης στο «Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης» με τον κ. Μανώλη Σιδερίδη υπεύθυνο σπουδών.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά εργαστήρια (workshops) και σεμινάρια σχετικά με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την jazz μουσική και έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σαξόφωνο από καταξιωμένους μουσικούς, όπως ο Antoine Roney (τενόρο σαξόφωνο, New Jersey), Mark Mommas (τενόρο σαξόφωνο, Νέα Υόρκη), David Angol (τενόρο σαξόφωνο σοπράνο σαξόφωνο, Αγγλία), Albert Bager (τενόρο σαξόφωνο, σοπράνο σαξόφωνο) …
Στο ταξίδι της μουσικής, το πρώτο του βήμα ήταν η συμμετοχή του στον δίσκο του Χάρη Λαμπράκη «Μετέωρα».
Είναι, επίσης, μουσικός παραγωγός στον “Entropia” ραδιοφωνικό σταθμό και μεταδίδει την εκπομπή «Μονοπάτια» από το 2015. Σε αυτήν οι ακροατές μπορούν να ακούσουν μουσικά κομμάτια, όπως «ελεύθερη» μουσική αυτοσχεδιασμού από όλο τον κόσμο και από «όλες τις περιόδους του χρόνου» …
Όντας ενεργό μέλος της τζαζ μουσικής σκηνής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δουλεύει σε νέους ήχους και προετοιμάζει νέες ιδέες και συνεργασίες, οι οποίες θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους.
 

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Σταυρινός, Στούντιο Εννιά

Οικοδεσπότης: Θωμάς Τσούτσος, Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here