Ενα ψυγείο κρύβει μια ζεστή ιδέα…

 

Το να ψάχνει ένας άστεγος στα σκουπίδια για φαγητό , δεν είναι μια ασυνήθιστη εικόνα στην Ινδία.  Αυτή η εικόνα όμως, στάθηκε η αφορμή για την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου που έκανε κάτι απίστευτο.

Η Minu Pauline συνειδητοποιώντας ότι το εστιατόριό της, το Pappadavada, είχε πολλά τρόφιμα που περίσσευαν, αποφάσισε να βάλει ένα ψυγείο έξω από το μαγαζί της ώστε άστεγοι και πεινασμένοι άνθρωποι να παίρνουν από αυτό φαγητό.  Ταυτόχρονα όμως στο ψυγείο , μπορεί όποιος θέλει να αφήσει φαγητό, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην αλυσίδα βοήθειας.

Το ψυγείο τοποθετήθηκε έξω στο δρόμο  και παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο. Μπορεί να ανοίξει την πόρτα του όποιος θέλει για να πάρει φαγητό  ενώ προμήθειες  δίνουν κι άλλα εστιατόρια με αποτέλεσμα να φτάσει να έχει κάθε μέρα έως και 70 μερίδες φαγητό.

Το ρεύμα για το ψυγείο το πληρώνει η ίδια και όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί πως το ψυγείο μπορεί να γίνει στόχος επιτήδειων που θα το εκμεταλλευτούν κι ας μην έχουν ανάγκη, είπε με σιγουριά πως  κανείς στην γειτονιά της  δεν θα το κάνει αυτό ενώ όλοι θα βοηθήσουν, αφήνοντας κάτι για τους συνανθρώπους τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here