Ενα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες…

«Εκαστος στο είδος του»…Ποιός δεν θυμάται την πασίγνωστη διαφήμιση  του καφέ με τον παπαγάλο σήμα κατατεθέν;  Ποιός δεν ξέρει το «Μέλι Αττική»  που γλυκαίνει τη κουζίνα μας από το 1928 ή τα μπαχαρικά «Ηλιος»  που κάνουν τα πιάτα μας ακόμη νοστιμότερα σχεδόν ένα αιώνα;

 λυμιδης 5

 

Ενα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από ελληνικά προιόντα που άντεξαν στο χρόνο.  Ενα ταξίδι που ξυπνάει θύμησες. Σε  γλυκές, αξέχαστες εποχές. Ενα ταξίδι που ενώνει το χθες με το σήμερα.

Η ιδέα ανήκει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Μας ταξιδεύουν στην εποχή  που τα παραδοσιακά παντοπωλεία, οι καφενέδες και τα περιοδικά της εποχής αναρτούσαν μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαφημιστικές αφίσες προϊόντων.

καφες

Είναι τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Εταιρικά Σήματα, Λογότυπα, Προϊόντα που άφησαν εποχή» από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Πρόκειται για πέντε γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες και θα διατίθενται στα  ταχυδρομικά καταστήματα για ένα  χρόνο εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα.

πιτσος

Τα γραμματόσημα είναι εμπνευσμένα από :

– Το γνωστό σε όλους ελληνικό καφέ Λουμίδη Παπαγάλος, σήμα κατατεθέν του μακροβιότερου καφέ των Ελλήνων. Ποιός δεν θυμάται το «Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες»;

– Τα ευωδιαστά μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ. Μυστικό της Ελληνίδας μαγείρισσας τα τελευταία 95 χρόνια

– Το μέλι Αττική, που γλυκαίνει τη ζωή μας από το 1928

– Τις ηλεκτρικές συσκευές ΠΙΤΣΟΣ, που εμπιστεύονται τα ελληνικά νοικοκυριά  εδώ και  150 χρόνια.

– Την εταιρία Χατζόπουλος, που από την «απλοϊκή» χαρτοσακούλα του 1931, κατέχει σήμερα ηγετική θέση στον κλάδο συσκευασίας προϊόντων.

Τα γραμματόσημα θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2016, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here