«Ενας κόσμος, ένας λαός»: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο υπέρ των προσφύγων (βίντεο)

Φωνάζοντας συνθήματα «Ένας κόσμος, ένας λαός», «Οι φίλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», «Όλοι ίσοι, όλοι ευπρόσδεκτοι» χιλιάδες διαδηλωτές -κατά την εκτίμηση της αστυνομίας 20.000- συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε εκατομμύρια πρόσφυγες που αναζητούν μια νέα πατρίδα.

Αίτημά τους να ανοίξει τα σύνορα η αγγλική κυβέρνηση ώστε να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες. Η διαδήλωση διοργανώθηκε λίγες ημέρες πριν τη  σύνοσο που θα έχουν στη Νέα Υόρκη οι αρχηγοί κρατών όλου του κόσμου, στα πλαίσια της 71ης ΓΣ του ΟΗΕ, με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση κι η τύχη εκατομμυρίων προσφύγων και να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία.

Χορεύοντας και τραγουδώντας, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την λεωφόρο Παρκ Λέιν κατά μήκος του Χάιντ Πάρκ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, υψώνοντας επιγραφές με συνθήματα «Ένας κόσμος, ένας λαός», «Οι φίλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», «Όλοι ίσοι, όλοι ευπρόσδεκτοι» και βάδισαν με κατεύθυνση το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Προσεγγίζοντας το Πικαντίλι Σίρκους, οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα «Επιτρέψτε στους πρόσφυγες να μείνουν, απελάστε την Τερέζα Μέι».

Την κινητοποίηση διοργάνωση η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη προς τους Πρόσφυγες» (swruk.uk) και τελούσε επίσης υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σήμερα υπάρχουν 65 εκατ. εκτοπισμένοι άνθρωποι στον κόσμο, τα 21 εκατ. είναι πρόσφυγες που πασχίζουν ν’ αποφύγουν συρράξεις, τη φτώχεια, ή αιματοχυσίες όπως αυτή της Συρίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε άνω από 300.000 κατοίκους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here