Εναλλακτικό υποψήφιο αντί του Τραμπ προτείνουν απογοητευμένα στελέχη των Ρεπουμπλικανών

Την πρόταση ενός εναλλακτικού υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σχεδιάζουν να προτείνουν μέλη του κόμματος, τα οποία ωστόσο αισθάνονται απογοήτευση από την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως υποψηφίου προέδρου, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα οι Ρεπουμπλικάνοι που δεν ικανοποιούνται από την υποψηφιότητα του Αμερικανού μεγιστάνα, φαίνονται να προτείνουν τον Έβαν ΜακΜάλιν για το χρίσμα, ο οποίος είναι πρώην αξιωματούχος της CIA, και έχει αποτελέσει στο παρελθόν ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών.

Αναλυτικότερα, ο Έβαν ΜακΜάλιν υπηρέτησε πολύ πρόσφατα ως επικεφαλής του τομέα χάραξης πολιτικής στην Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων και έχει εργαστεί στο Κογκρέσο από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον δημοφιλή ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn, ενώ παλαιότερα εργάστηκε για 11 χρόνια ως υπεύθυνος επιχειρήσεων για την CIA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ωστόσο, η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε πως ο ΜακΜάλιν δεν εργάζεται πλέον εκεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και το BuzzFeed, αναμένεται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση αργότερα σήμερα για το θέμα της πρότασης για την υποψηφιότητα του Μακ Μάλιν, ωστόσο το πρακτορείο Reuters δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ενώ ο ίδιος ο Έβαν ΜακΜάλιν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της διάσκεψης της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασε άγνοια για τις προθέσεις του ΜακΜάλιν, λέγοντας πως «Η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει μηδενική γνώση των προθέσεων του».

Ωστόσο, μια σιγουριά για την υποψηφιότητα του Έβαν ΜακΜάλιν, εξέφρασε ο πρώην Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζο Σκαρμπόρουθ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, όπου επικαλλούμενος πολλαπλές πηγές, υποστήριξε ότι ο ΜακΜάλιν θα θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος συντηρητικός υποψήφιος και θα ανακοινώσει την απόφαση του σήμερα, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι ο ΜακΜάλιν έχει την υποστήριξη βασικών Ρεπουμπλικάνων δωρητών.

Ο Έβαν ΜακΜάλιν έχει μια επικριτική στάση απέναντι στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, ένω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έχει χαρακτηρίσει ως «αυταρχικό», ασκώντας κριτική στις θέσεις του Τραμπ τόσο για τα ατομικά δικαιώματα, όσο και για την άρνηση της δημοσιοποίησης της φορολογικής του δήλωσης.

«Η εναντίωση στον Ντόναλντ Τραμπ συνιστά να τοποθετείς τις αρχές σου πάνω από την εξουσία, μια αρετή που κάποιοι στην Ουάσιγκτον πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν» έγραφε μια ανάρτηση στο Twitter που έφερε το όνομα του ΜακΜάλιν στις 7 Μαρτίου, και στο hashtag #ΠοτέΤραμπ, αν και δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τον επίσημο λογαριασμό του Έβαν ΜακΜάλιν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here