Εμπλοκή με ΔΝΤ: Ζητά πρόσθετα μέτρα 4,2 δις, μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, αν παραμείνουν στο 3,5% τα πρωτογενή πλεονάσματα

Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 4,2 δις ευρώ για την περίοδο 2018-2020, τα οποία πρέπει να θεσπισθούν άμεσα, με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, ζητά το ΔΝΤ, σε περίπτωση που τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και μέχρι το 2020 παραμείνει στο 3,5%!

Κυβερνητική πηγή, επιβεβαίωσε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που δημιουργούν πρόβλημα εμποδίζοντας να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο(staff level aggreement) για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο, είχε τονίσει ότι ΔΝΤ και ΕΕ δεν πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους στη πλάτη της Ελλάδας.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι πλέον αδύνατο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας και όλα θα παραπεμφθούν σε ένα μεταγενέστερο έκτακτο Eurogroup εντός του έτους.

Στο Eurogroup της Δευτέρας η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα διαπιστωθεί αρκετά μεγάλη πρόοδος για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (staff level aggreement), με τα περισσότερα θέματα να κλείνουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here