Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας με καταβολή 1.8 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά, μετά την καταβολή 1,8 εκατομμυρίου ευρώ,  ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αποφεύγοντας την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε από το ΣΔΟΕ για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια μικτή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Το ένταλμα εις βάρος του εκτελέστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και τα αδικήματα τα οποία του αποδίδονται είναι  φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here