Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι διωκόμενοι εθελοντές της Λέσβου

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Μπάκας

 

Μετά από 12 ώρες απολογίας στον ανακριτή, οι πέντε εθελοντές αφέθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Πρόκειται για τρεις Ισπανούς και δύο Δανούς που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης και κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, σε βαθμό κακουργήματος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, για απόπειρα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου προσφύγων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το emprosnet.gr, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, με τον όρο της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ ο καθένας. Στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, το έναν από τους δυο Δανούς, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ουσιαστικά στον κάτοχο του διασωστικού σκάφους επιβλήθηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και περιοριστικά μέτρα. Στους υπόλοιπους τέσσερις χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Οι παραπάνω είναι μέλη σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα οι δύο από αυτούς υπήκοοι Δανίας είναι από τη ΜΚΟ «Team Humanity» και οι τρεις Ισπανοί από τη ΜΚΟ «Proemaid». Τρεις από τους πέντε κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στο σκάφος τους εντοπίστηκαν από το Λιμενικό τρία μαχαίρια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here