Ελεγχος στο πόθεν έσχες του Κ.Μητσοτάκη-Διερευνάται αγοραπωλησία μετοχών

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε αγοραπωλησία μετοχών της εταιρείας Samssung, αξίας 11.000 δολαρίων κατά την περίοδο που ήταν βουλευτής φέρεται να προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ζήτημα εάν είναι σύννομες οι συναλλαγές αυτές θα εξετάσει η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλή σε επόμενη συνεδρίασή της.

AdTech AdOπως αναφέρει το news247.gr o πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε στις 15 Μαρτίου του 2013 μετοχές Samsung αξίας 10.912 δολαρίων από διεθνές χρηματιστήριο τις οποίες φέρεται να πώλησε το 2014.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (3213/2003) οι βουλευτές απαγορεύεται να διενεργούν χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η επιτροπή αναμένεται να διερευνήσει τη νομιμότητα τόσο των συναλλαγών όσο και το αν όφειλε να δηλώσει την αγοραπωλησία ο κ. Μητσοτάκης στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 αλλά αφορά τη χρήση του 2012. Κατά πληροφορίες η υπόθεση των μετοχών του κ. Μητσοτάκη θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

ΝΔ: «έχουν δοθεί ήδη εξηγήσεις»

Από την πλευρά της, όμως, η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. «Όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν δοθεί ήδη στην επιτροπή Πόθεν Έσχες» δήλωσαν κατηγορηματικά συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην Επιτροπή Νικήτας Κακλαμάνης, φέρεται να υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την επιχειρηματική του κίνηση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here