«Ελα στη θέση μου». Ενα βιβλίο με θέμα την αλληλεγγύη – Βίντεο

Ο άστεγος, ο άνεργος, ο μετανάστης, η αλληλεγγύη. Είναι το ένα και μοναδικό θέμα του βιβλίου με το οποίο καταπιάνονται  20 συγγραφείς. Το διαφορετικό ύφος του κάθε συγγραφέα αλλά και η διαφορετική προσέγγιση της έννοιας της αλληλεγγύης καθιστούν το βιβλίο ανομοιογενές αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό.

Το βιβλίο » Ελα στη θέση μου» είναι  ένα βιβλίο – εργαλείο, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής» για λογαριασμό του Δικτύου, μετά από Πανελλήνιο διαγωνισμό, με θέμα την αλληλεγγύη και με σκοπό να διατίθεται από άνεργους και είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς και ευαισθησίας.

Στις 20 ιστορίες αλληλεγγύης, οι συγγραφείς καταπιάνονται με τα διάφορα πρόσωπα της κρίσης προτείνοντας ως λύτρωση ένα δρόμο διαφορετικό από τον ατομικιστικό που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες, ένα δρόμο συλλογικό όπου το «εγώ» διαχέεται στο «εμείς», χωρίς ωστόσο το «εγώ» να χάνει την αυθυπαρξία και τη δυναμικότητά του.

 

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

1. Παπαδόπουλος Κώστας (εκδόσεις Ταξιδευτής)
2. Πατούλη Κρυσταλία (δημοσιογράφος-σύμβουλος ανθρωπίνων σχέσεων)
3. Σουλτάτου Πέλα (συγγραφέας)
4. Στεφανέας Πέτρος (λέκτορας ΕΜΠ – ποιητής)

Θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα είκοσι διηγήματα του βιβλίου…

INFO: 7 Μαρτίου 2016, 7.30μμ, Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, Αλ. Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή.

Σημεία πώλησης: 1) Εκδόσεις Ταξιδευτής: Βαλτετσίου 10 Αθήνα, 2) Πειραιώς 1, Ομόνοια Αθήνα, 3) Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής: Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή – πολιτιστικό πάρκο Σταύρος Κώτσης 4) Βιβλιοπωλείο: Ακυβέρνητες Πολιτείες, Σβώλου 28, Θες/νικη

Πληροφορίες: info@diktioagiasparaskevis.gr, τηλ. 2105223260 – 6945606832.Σ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here