ΕΛΑΣ: Προσοχή! Αυτό το τηλεφώνημα είναι απάτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία μέσα από τα social media με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες για τηλεφωνήματα – απάτη.  

«Αν χτυπήσει το τηλέφωνο & ακούσεις μία φωνή να λέει «Μαμά σκότωσα άνθρωπο. Χρειάζομαι λεφτά αμέσως» κάλεσε το 100 άμεσα. Είναι ΑΠΑΤΗ», αναφέρει η ΕΛΑΣ.

View image on Twitter

Ελληνική Αστυνομία

@hellenicpoliceΑν χτυπήσει το τηλέφωνο & ακούσεις μία φωνή να λέει «Μαμά σκότωσα άνθρωπο. Χρειάζομαι λεφτά αμέσως» κάλεσε το 100 άμεσα. Είναι ΑΠΑΤΗ.

 Συμβουλές ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. για υπερήλικες:

 

-Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

-Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

-Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

-Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

-Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

-Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.

-Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here