Εκτός STAR και Εφημερίδας Συντακτών οι δυο δημοσιογράφοι του perouka gate -Aποστάσεις και από Alpha

Διακόπτει ο τηλεοπτικός σταθμός Star τη συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Δ.Σουλτογιάννη, μετά την αποκάλυψη της μεταμφίεσης των δύο δημοσιογράφων -του Δ.  Σουλτογιάννη και του Θ.Δημάδη- στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Αποδοκιμάζει και η Εφημερίδα των Συντακτών  με την οποία συνεργαζόταν μέχρι χτες  ο Θ.Δημάδης, και σταματά τη συνεργασία μαζί του – ο Δημάδης δουλεύει κυρίως για τον Alpha.

Και ο Alpha πάντως φέρεται να τηρεί αποστάσεις και ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον δημοσιογράφο να απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι νεωτέρας

Η Εφημερίδα των Συντακτών, με την οποία συνεργαζόταν μέχρι χτες ως ανταποκριτής ο Θάνος Δημάδης, αποδοκίμασε το περιστατικό και αναφέρει σε σχόλιό της:

«Η εφημερίδα μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του. Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοια ‘αποστολή’ σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της».

Όσον αφορά στο STAR αναφέρθηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ότι

«Το Star διακόπτει τη συνεργασία του με το Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει τη διερεύνηση της υπόθεσης»

Την ίδια ώρα, ο Alpha με μια σύντομη ανακοίνωση παίρνει κι αυτός  αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Θάνου Δημάδη στη Νέα Υόρκη και δηλώνει πως:

«Το κανάλι δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του».

Σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, οι Θ. Δημάδης και Δ.Σουλτογιάννης συνελήφθησαν να παρακολουθούν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Οι δυο δημοσιογράφοι ήταν μεταμφιεσμένοι και δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Ερευνάται επίσης η καταγγελία πως Δημάδης και Σουλτογιάννης παρήγγειλαν ποτό στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διέμενε η ελληνική αποστολή και το χρέωσαν στο δωμάτιο του υπεύθυνου επικοινωνίας του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη.

Και οι δύο μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο μεν Δημάδης παραδέχτηκε το περιστατικό, όμως ο Δ.Σουλτογιάννης αρχικώς ανέφερε ότι «είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν». Είπε ότι βρέθηκε με τον συνάδελφό του Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο για να πληροφορηθούν  την ατζέντα του πρωθυπουργικού ταξιδιού. Ο ίδιος διέψευσε ότι ήταν μεταμφιεσμένος, λέγοντας ότι απλώς φορούσε καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου υποστηρίζοντας ότι αυτό που ενόχλησε τους αστυνομικούς  ήταν η φωτογραφική μηχανή του.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Το χθεσινό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, όπου δύο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και χρέωναν τα ποτά τους στην ελληνική αποστολή, δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη ‘αποστολή’. Τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές οφείλουν να πάρουν θέση. Αποδοκιμάζουν ή όχι τέτοιου είδους ‘δημοσιογραφικές’ τακτικές; Οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο πόλεμος ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δύσκολα κρύβεται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση

ΤΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΑΝΑΝ

Το ρεπορτάζ τους ήταν κοινό, ουσιαστικά μετέδιδαν ότι ο Παπάς ήταν στις ΗΠΑ χωρίς αντικείμενο και ότι περιφερόταν ασκόπως

Dimitri Soultogiannis

Ας μιλήσουμε λοιπόν με φωτογραφίες! Αυτά κάνει ο κ. Υπουργός τρεις μέρες στο Μανχαταν! Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ατζέντα, χωρίς ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ! Μεγάλους περιπάτους, ψώνια και φαγητά! Ερχονται και άλλες. Αυτό από την σημερινή ολοήμερη βόλτα στο Σεντραλ Πάρκ! Η αλήθεια πονάει….

Φωτογραφία του Dimitri Soultogiannis.
Φωτογραφία του Dimitri Soultogiannis.
Φωτογραφία του Dimitri Soultogiannis.
Φωτογραφία του Dimitri Soultogiannis.
Φωτογραφία του Dimitri Soultogiannis.
Και το ρεπορτάζ του Δημάδη:
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here