Εκτός παιγνιδιού εξ αρχής ο Βαρδινογιάννης- Στον αέρα το STAR

Η πορεία των προσφορών που έκαναν οι συμμετέχοντες στην ιστορική δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, δίνει και το πραγματικό στίγμα των προθέσεων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο όμιλος Βαρδινογιάννη, που σε καμία φάση της διαδικασίας δεν μπήκε ουσιαστικά στο παιγνίδι της διεκδίκησης. Ο όμιλος συμμετείχε με δύο εταιρείες συμφερόντων του στον διαγωνισμό.  Την εταιρεία του STAR και τον Ανεξάρτητο Πάροχο περιεχομένου, εταιρεία κυπριακών συμφερόντων. Ομως η συμπεριφορά τους έδειξε ότι ο άλλοτε ισχυρός παράγοντας των Μedia, επέλεξε μάλλον να αποχωρήσει από το χώρο, καθώς η μεγαλύτερη προσφορά των δύο εταιρειών δεν ξεπέρασε τα 18 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος προσήλθε στον διαγωνισμό με αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια και με προυπολογισμένο εκ των προτέρων το ποσό που θα προσέφεραν για την απόκτηση άδειας.

Συγκεκριμένα, η εταιρία STAR δεν ξεπέρασε τα 13.000.000 ευρώ, ενώ η κυπριακή εταιρία στην οποία θα έμπαινε το κανάλι επίσης δεν ξεπέρασε τα 18.000.000 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει πλέον ξεκρέμαστη τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ και την τύχη των εργαζομένων σε αυτόν. Εκτός, εάν οι νέοι δικαιούχοι των αδειών, έρθουν σε επιχειρηματική συμφωνία μαζί του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here